Facebook Страница

Какво е Рейки

 

reiki energy flowДумата Рейки е японска дума, състоящата се от две думи: думата “рей” има няколко значения, но едно от тях е “Космос”, а думата “ки” означава “енергия”. И така, става дума за космическата енергия, която тече през всички живи същества.

Тя се управлява от Висши Сили с много мъдрост - някои хора дори казват, че тя е интелигентна, защото през ръцете на практикуващия Рейки преминава необходимото количество енергия на мястото върху тялото на болния, където са поставени ръцете. Следователно, не може да се даде повече енергия, отколкото е необходима на болния.
Тази енергия е неутрална по отношение на температурата, но тя се адаптира към
нуждите на тази част от тялото, където се прилага - повечето хора я усещат като топла, но тя може да бъде също и студена. От практическата опитност може да се каже, че болният усеща енергията студена на главата при нервна депресия, при травма и при много силно възпаление.
Не съществуват прегради за преминаване на енергията Рейки, тъй като това е космическата енергия. Това е много практично, Защото по време на процедурата болният не се съблича, дори може да бъде покрит с одеало, ако му е студено, онергията ще премине и през него без проблем.

Космическата енергия влиза във всеки човек в малки количества през 7-ма чакра, която се намира върху главата. Тя слиза по главния енергиен канал, достига 4-та чакра и от там излиза през акупунктурните точки в средата на дланите на нашите ръце. Ако човек положи ръцете си върху своето тяло, това малко количество енергия преминава през това място и ако там има болка, тя ни помага да я успокоим. И това се отнася за всеки човек, това е инстинктивен жест да полагаме нашите ръце на мястото, където се усеща болка. Но при обикновените хора трябва много време ръцете да останат на болезненото място, за да се успокои болката.
След инициацията човек става проводник на космическата енергия.

Енергийните центрове са наричани още чакри. Думата чакра е санскритска дума и означава колело. И наистина, Когато енергията влиза в нашето тяло през седма чакра, тя започва да се върти като колело и спира тогава, Когато се напълни с енергия. Същият процес става и с другите шест енергийни центрове или чакри. Когато се напълнят с енергия, те спират да се въртят и изпращат получената енергия към органите от тялото, за които отговарят. Тези енергийни центрове или чакри се намират на нашето енергийно тяло - понятие, използвано за по-ясно обяснение на енергийните процеси при човека. Това енергийно тяло, което е невидимо за нас се намира около нашето физическо тяло. То е точно копие на физическото тяло и там се намират чакрите и енергийните канали, по които протича енергията, идваща от чакрите, за да достигне до съответните органи.

Китайците отдавна, от преди няколко века са открили това енергийно тяло и са създали методи и практики като акупунктурата, акупресурата и т.н., за да помагат да се постигне енергийно равновесие на нашето физическо тяло. Връзката между чакрите на енергийното тяло и физическите органи се осъществява посредством жлезите с вътрешна секреция.

За да бъде нашето тяло в добро здраве, както и нашите органи, са необходими четири фактора, опростявайки много нещата :
1. Хранителните вещества, които те получават от храната, която човек
поема;
2. Химическите вещества, които нашето тяло само произвежда като ензими, хормони и т.н. Понякога, обаче, се случва да има проблеми при тяхното произвеждане от нашето тяло и тогава те трябва да се подадат в него под формата на лекарства.
За да се направи точна диагностика кой е болният орган според описанията на болния и по повод на тези два фактора, споменати по горе, лекарите се явяват много компетентни.
3. Третият фактор е енергията. Ако органите на нашето тяло не получават
достатъчно енергия, дори и първите два фактора да са налични, те се разболяват.

В по-голямата част от случаите на болни, това е главният фактор, защото те губят енергията си поради стреса и другите чувства, които създават в нас негативна енергия - като: страхът, притеснението, мъката, гневът, възмущението,
критикуването, осъждането, обидата, разочарованието, отчаянието и т.н.

Рейки е една прекрсна система за лечение и самолечение със интелигентна живителна енергия, с която можем да си помагаме на ежедневна база.

С благодарности за матерала към:

Мастер Зора
Мастер Лени
Мастер Розана

Свързани статии

Free Joomla templates by Ltheme