Facebook Страница

Гледане със Домино

Доминото се състои от малки, продълговати плочици от дърво, слонова кост или пластмаса. Всяка плочица е разделена на две половини. С точки са показани числата от едно до шест. Съвременният комплект се състои от 28 плочици - по една за всяка комбинация от двойно празно до двойна шестица. Те се използват за различни игри, но подобно на заровете, с числата на отделните плочици може да се предсказва бъдещето. Първите сведения за доминото идват от Китай и датират от XII в.пр.н.е., когато то вероятно е било използвано по-скоро за врачуване, отколкото за игра.
Доминото има връзка със заровете и може би наистина е представлявало форма на заровете в окултизма - използването на заровете както за хазарт, така и за предсказване на бъдещето се смята и за опасно.
Доминото все още се използва за предсказания в Индия и Корея, а индийски и китайски игри комбинират хазарта и предсказването на бъдещето — смята се, че някои плочици носят късмет дори играчът да изгуби! Доминото в Китай, подобно на заровете, има червени и черни точки. Комплектът китайско домино съдържа 32 плочици: 11 идентични чифта, 10 плочици с по една цифра, без празни. Европейското домино е пренесено вероятно от Китай и се появява във Франция и в Италия през XVIII век. Името му вероятно произлиза от дългата черна пелерина и маската за лице - домино. Френски затворници пренесли доминото в Англия в края на XVIII век. Цветните точки и двойните плочици отпадат от западните комплекти домино, добавят се празни полета и стандартен става черният комплект от 28 плочици с бели точки. Съществуват комплекти с де- вет-девет и дори дванайсет-дванайсет, но те не са често срещани. При разпространението си на запад доминото губи и някои окултни значения - на изток имената, които се дават на плочиците - „Скачаща газела“, „Змийчета“ и тъй нататък, носят мистичен елемент.

Как да тълкуваме доминото
Разпръснете плочиците с лицето надолу и ги разбъркайте. Изтеглете три плочици и разтълкувайте значението на всяка една от тях. Тези тълкувания могат да бъдат свързани в обща картина и това ще изисква от вас въображение и проницателност.
Според единия от методите трябва да обърнете и трите плочици, преди да ги разтълкувате, макар да е наложително да разбърквате останалите плочици преди всяко теглене.
Друг начин е да изберете една плочица и да тълкувате значението й. Връщате я в комплекта, разбърквате плочиците и за втори път избирате плочица. Повтаряте всичко още веднъж. По този начин можете да изтеглите една и съща плочица няколко пъти и това ще бъде предзнаменование за много бързо сбъдване на предсказанието.
Който и от двата начина да изберете, не теглете повече от три плочици при гадаене и не се консултирайте с доминото повече от веднъж седмично, в противен случай предсказанията губят смисъл.

domino

ЗНАЧЕНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ПЛОЧИЦИ

Шест-шест. Това е най-благоприятната плочица в до-миното, със силно предсказание за успех и щастие във всяка сфера на живота.
Шест-пет. Близък приятел или благодетел, показва също търпение и постоянство. Любезна постъпка ще ви донесе голямо възнаграждение.
Шест-четири. Скандал, може би дори съдебен процес с неуспешен изход.
Шест-три. Заминавате на пътуване или някакво пътуване ще се отрази на живота ви. Отпуската или ваканцията ще е щастлива и пътуването може да ви донесе подарък.
Шест-две. Много голям късмет на пътя. Вероятно ще ви потръгне. Тази плочица е щастлива само за честните!
Шест-едно. Вашите проблеми имат край. Добър приятел ще ви помогне. Предсказание за женитба.
Шест-празно. Пазете се от неискрени приятели или от измамна личност. Възможно е да се почувствате нещастен заради клюка.
Пет-пет. Силно предсказание за промяна и промяната ще донесе успех. Възможно е да се преместите на ново място, където ще бъдете щастлив или ще спечелите пари от нова идея.
Пет-четири. Печалби и късмет, вероятно неочаквани, но не поемайте рискове - времето не е подходящо за инвестиции.
Пет-три. Спокойна и приятна атмосфера — ще получите добри новини или полезен съвет от посетител или от шефа си.
Пет-две. Истински приятел ще повлияе върху живота ви, може би с търпението и толерантността си. Предзнаменование за раждане.
Пет-едно. Любовна връзка или интересна среща с нов приятел. Нещата могат да не завършат щастливо за влюбените.
Пет-празно. Ще има малко тъга - възможно е да се наложи да успокоявате приятел в беда. Трябва да внимавате, премислете внимателно думите.
Четири-четири. Щастие, забавления, приятно прекарване и празненство са символите на тази плочица. Възможно е тържество в голяма сграда.
Четири-три. Можете да очаквате проблеми или разочарования, но вместо това ще постигнете щастие и успех.
Четири-две. Промяна, но не щастлива - пречки, загуби, може би дори грабеж. Някой ваш познат е измамник - внимавайте!
Четири-едно. Предстоят финансови проблеми - уверете се, че сте изплатили всички дългове.
Четири-празно. Някои новини няма да са благоприятни — възможно е да се разочаровате от любовна връзка или нещо, към което се стремите, ще се отложи. Опитайте се да избегнете спор или да потушите скандал.
Три-три. Пречки в емоционалния живот - ревност или умора. С парите обаче сте добре.
Три-две. Задават се може би някои приятни промени, но трябва да внимавате, особено с финансите.
Три-едно. Отговорът на въпроса, който ви се върти наум, е „не“. Някои изненадващи новини може би ще изиграят полезна роля, но внимавайте за несполуки, причинени от други лица.
Три-празно. Предзнаменованието не е добро и е възможно да се натъкнете на неочаквани проблеми както вкъщи, така и на работа.
Две-две. Ще получите каквото искате. Предсказание за успех в работата и лично щастие, но враговете могат да се опитат да ви навредят.
Две-едно. Финансови проблеми и може би загуба на пари или собственост, но тази комбинация е благоприятна за обществения живот и старите приятели.
Две-празно. Добро предзнаменование за пътуване и среща с нови приятели, но нещо ви безпокои и някой може да ви създаде проблеми.
Едно-едно. Хармония и обич, вероятно намеса на непознат човек. Трябва да вземете важно решение — не го отлагайте.
Едно-празно. Непознат или страничен човек ще ви донесе интересни новини за финансова печалба, но не му вярвайте напълно.
Празно-празно. Това е най-черната плочица и носи лоши предзнаменования. Двойното празно ще има отрицателно въздействие върху всяка ваша дейност.

Свързани статии

Free Joomla templates by Ltheme